V posledních dvou až třech letech prochází světová produkce mléka bouřlivým vývojem. Také ve Velké Británii náklady na produkci převyšují tržby za mléko. Proto je nezbytné stále zefektivňovat výrobu mléka. Ceny mléka se mění v cyklech. Chovatelé se musí naučit přežít i v dobách mléčné krize,« uvedl na semináři o silážích, kterou uspořádala společnost VVS Verměřovice, Lee Grasham…
Silážní procesy
Společnost VVS Verměřovice v rámci jarních seminářů na téma Silážování pozvala do pléna také zahraničního přednášejícího Leeho Greshama ze společnosti Biotal, který přijel prezentovat aktuální téma Efektivní silážní procesy a působení bakterií a enzymů. Společnost Biotal byla založena na popud univerzity v Cardiffu a ve svém počátku se zabývala výzkumem biotechnologií se zaměřením na mikroorganismy. Celou reportáž…
Vliv délky řezanky zavadlé vojtěšky na kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu siláže
Cílem pokusu bylo zjistit, nakolik délka řezanky zavadlé vojtěšky a přídavek aditiv ovlivní kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu siláže. Teplota s přesností 0,065 °C byla kontinuálně měřena v průběhu fermentace a aerobní degradace. Kromě kontroly bez aditiva byl testován vliv tří chemických a dvou biologických konzervantů. Pro zjištění délky řezanky byl použit Penn State Particle Size Separator. Po separaci siláže…
Starší odborné články
Desetiletý vývoj provoz. a ekonom. ukazatelů výroby mléka v ČR, Náš chov 9/2016 Associations of reproduction and health with the perform. and profit of dairy cows Radko Loučka: Vliv aditiv na kvalitu kukuřičných siláží, Krmivářství 27/2016 Syrůček, Burdych: Ekonomické ukazatele výroby mléka v ČR, Náš chov 7/2016 Dairy farm profit acc. to the herd size,…