Cílem pokusu bylo zjistit, nakolik délka řezanky zavadlé vojtěšky a přídavek aditiv ovlivní kvalitu fermentačního procesu a aerobní stabilitu siláže. Teplota s přesností 0,065 °C byla kontinuálně měřena v průběhu fermentace a aerobní degradace. Kromě kontroly bez aditiva byl testován vliv tří chemických a dvou biologických konzervantů. Pro zjištění délky řezanky byl použit Penn State Particle Size Separator. Po separaci siláže…
Starší odborné články
Desetiletý vývoj provoz. a ekonom. ukazatelů výroby mléka v ČR, Náš chov 9/2016 Associations of reproduction and health with the perform. and profit of dairy cows Radko Loučka: Vliv aditiv na kvalitu kukuřičných siláží, Krmivářství 27/2016 Syrůček, Burdych: Ekonomické ukazatele výroby mléka v ČR, Náš chov 7/2016 Dairy farm profit acc. to the herd size,…